VISAR 1-50 (125)1 2 3 Sista 100 per sida

Flätat Tågvirke

Rep, tross, linor och tågvirke tillverkas genom att man antingen flätar eller "slår" (virder) dem. I denna kategori har vi samlat alla flätade rep och linor. Repen är flätade på olika sätt med olika täthet och är tillverkade av flera olika material. Det flätade tågvirket är populärt för att det inte kinkar (vrider sig), är stummare jämfört med slaget tågvirke (lägre töjning), lättare och skonsammare att hantera. Dessa egenskaper gör att flätade rep passar till dragapplikationer, segling, klättring, arborister, hisslinor, tvättlinor, flagglinor och andra områden där man önskar smidighet, formstabilitet och liten töjning.

Det flätade tågvirket har idag ett mycket brett användningsområde och har tagit över flera applikationer där man tidigare använde slaget tågvirke. En av de stora fördelarna med det flätade tågvirket är dess följsamhet och smidighet, ett slätat tågvirke kinkar och vrider sig inte på samma sätt som slagna linor vilket gör hanteringen betydligt enklare. Flätningen gör också att trossen blir stummare och mindre elastisk vilket underlättar vid alla sorters drag och hissapplikationer.

De flätade repen har ersätt det slagna tågvirket i mer eller mindre alla applikationer på segelfartyg. Till fall, skot, trim m.m, använder man idag flätat tågvirke (undantaget traditionella fartyg och skepp). Det flätade repet går lättare genom block, är skönare att dra och man får en högre dragkraft då det är stummare.

Förutom till segelfartyg, motorbåtar, fiskebåtar och andra fartyg används flätat tågvirke i flera andra industrier. Repen används exempelvis som hiss- och draglina inom teater, bygg och tillverkningsindustri, avspärrningarlina, repstaket, räcken, vinschlinor, vertikala livlinor, persiennlina, flagglinor, tvättlina, startlina, bogseringslina och mycket mer.

Polyester är det bästa valet om man önskar ett starkt och hållbart rep. Polyester har en hög brottstyrka, tål de flesta kemikalier, ruttnar inte, har en god beständig mot syra, behåller sin styrka i fuktigt tillstånd, bra dielektrisk motståndskraft och har en mycket bra beständighet mot solljus. Polyester är skönt att hantera och mer följsamt jämfört med andra material.

Polypropylen PP är det billigaste materialet att tillverka rep av och där man ska kolla om man är ute efter något enklare rep. Polypropylenrepen finns i flera kavlitéer och har ett brett användningsområde. PP har en medelgod brottstyrka och är aningen mer elastisk jämfört med polyester. Polypropylen kännetecknas framförallt för att det håller sig flytande i vatten, har en låg vikt och tål de flesta kemikalier och syror. 

Polyeten PE är en mångsidig plast som har en något lägre slitstyrka jämfört med PP men har en mycket bra nötningsbeständighet. Polyeten har en låg vattenabsorbtion, låg friktionskoefficient, god mekanisk hållfasthet och kemikaliebeständighet. Vi erbjuder både rep tillverkade helt av polyeten samt rep där polyeten är en beståndsdel.

Naturfiber är skönt att hantera och används ofta till dekoration, vävning, möbeltapetsering, knopar, replister, persienner, hantverk, pyssel, och mycket mer. De flesta rep av naturfiber är slagna men vi erbjuder två sorters flätade rep tillverkade av naturfiber. 

Segling överallt på båten används det rep. Repet är båtens viktigaste infrastruktur och är nödvändigt för att just kunna segla... För seglare är tågvirket lika viktigt som skrovets utformning och därför finns det idag en uppsjö olika material och tillverkningstekniker för att tillverka rep. Vi erbjuder en mängd olika högpresterande rep för både fritidsseglare och kappseglare.  

Förtöjning och ankring även till förtöjning och ankring använder många idag flätat tågvirke. Vi erbjuder ett breoo sortiment av tågvirke som passar mycket bra till förtöjning och ankring. Rep som har hög brottstyrka och väderbeständighet. Vi har även färdigsplitsade förtöjningstampar och fenderlinor. Förtöjningstrossarna finns med färdigsplitsade öglor, hakar, kaus och gummifjädrar.

Reflexrep här har vi rep med insydd reflexlina. Reflexlinorna finns i flera olika kulörer och är framtagna för maximal synlighet, både i dagsljus och mörker. Reflexrepen är tillverkade av polyestersilke för bästa hållbarhet och smidig hantering. Lämpliga användningsområden är exempelvis avspärrningar, hundkoppel, draglina, staket, spårlina, hisslina och grimskaft till hästar.

Flätningstyp här har vi sorterat repen efter hur de är flätade. Flätade linor flätas i olika tätheter, 8, 12, 16, 24, 32 etc. Tätheten på flätningen avgör bl.a hur stum linan blir, dess form och hur den beter sig. En tät flätad lina (t.ex. 32-flätad) är stummare och har en rundare form jämfört med en glest flätad lina.

Specialprodukter här har vi repprodukter som tillverkats för specifika ändamål men som har flera andra användningsområden. Här hittar vi bl.a. flagglinor, startsnören och liftlinor.

 • 333-04-040-00-paracord-vit-rep-snore-nylon

  Paracord Vit 4mm x 40m

  Vit paracord med kärna av 7 parallella nylonlinor, hölje av flätat polyestersilke. Smidig, flexibel, följsam och stark. Snöre/rep för diverse arbeten som knopar, armband, surrningar, reparationer etc.
  159,00 kr
 • Paracord Röd 4mm x 40m

  Paracord Röd 4mm x 40m

  Röd paracord med kärna av 7 parallella nylonlinor, hölje av flätat polyestersilke. Smidig, flexibel, följsam och stark. Snöre/rep för diverse arbeten som knopar, armband, surrningar, reparationer etc.
  175,00 kr
 • Paracord Vinröd 4mm x 40m

  Paracord Vinröd 4mm x 40m

  Vinröd paracord med kärna av 7 parallella nylonlinor, hölje av flätat polyestersilke. Smidig, flexibel, följsam och stark. Snöre/rep för diverse arbeten som knopar, armband, surrningar, reparationer etc.
  175,00 kr
 • Paracord Blå 4mm x 40m

  Paracord Blå 4mm x 40m

  Blå paracord med kärna av 7 parallella nylonlinor, hölje av flätat polyestersilke. Smidig, flexibel, följsam och stark. Snöre/rep för diverse arbeten som knopar, armband, surrningar, reparationer etc.
  175,00 kr
 • Paracord Neongrön 4mm x 40m

  Paracord Neongrön 4mm x 40m

  Neongrön paracord med kärna av 7 parallella nylonlinor, hölje av flätat polyestersilke. Smidig, flexibel, följsam och stark. Snöre/rep för diverse arbeten som knopar, armband, surrningar, reparationer etc.
  175,00 kr
 • Paracord Klargrön 4mm x 40m

  Paracord Klargrön 4mm x 40m

  Klargrön paracord med kärna av 7 parallella nylonlinor, hölje av flätat polyestersilke. Smidig, flexibel, följsam och stark. Snöre/rep för diverse arbeten som knopar, armband, surrningar, reparationer etc.
  175,00 kr
 • Paracord Mörkgrön 4mm x 40m

  Paracord Mörkgrön 4mm x 40m

  Mörkgrön paracord med kärna av 7 parallella nylonlinor, hölje av flätat polyestersilke. Smidig, flexibel, följsam och stark. Snöre/rep för diverse arbeten som knopar, armband, surrningar, reparationer etc.
  175,00 kr
 • Paracord Olivgrön/Mörkgrön 4mm x 40m

  Paracord Olivgrön/Mörkgrön 4mm x 40m

  Olivgrön/Mörkgrön paracord med kärna av 7 parallella nylonlinor, hölje av flätat polyestersilke. Smidig, flexibel, följsam och stark. Snöre/rep för diverse arbeten som knopar, armband, surrningar, reparationer etc.
  185,00 kr
 • Paracord Neongul 4mm X 40m

  Paracord Neongul 4mm X 40m

  Neongul paracord med kärna av 7 parallella nylonlinor, hölje av flätat polyestersilke. Smidig, flexibel, följsam och stark. Snöre/rep för diverse arbeten som knopar, armband, surrningar, reparationer etc.
  175,00 kr
 • Paracord Neonorange 4mm x 40m

  Paracord Neonorange 4mm x 40m

  Neonorange paracord med kärna av 7 parallella nylonlinor, hölje av flätat polyestersilke. Smidig, flexibel, följsam och stark. Snöre/rep för diverse arbeten som knopar, armband, surrningar, reparationer etc.
  175,00 kr
 • Paracord Beige 4mm x 40m

  Paracord Beige 4mm x 40m

  Beige paracord med kärna av 7 parallella nylonlinor, hölje av flätat polyestersilke. Smidig, flexibel, följsam och stark. Snöre/rep för diverse arbeten som knopar, armband, surrningar, reparationer etc.
  175,00 kr
 • Paracord Olivgrön/Beige 4mm x 40m

  Paracord Olivgrön/Beige 4mm x 40m

  Olivgrön/Beige paracord med kärna av 7 parallella nylonlinor, hölje av flätat polyestersilke. Smidig, flexibel, följsam och stark. Snöre/rep för diverse arbeten som knopar, armband, surrningar, reparationer etc.
  185,00 kr
 • Paracord Brun 4mm x 40m

  Paracord Brun 4mm x 40m

  Brun paracord med kärna av 7 parallella nylonlinor, hölje av flätat polyestersilke. Smidig, flexibel, följsam och stark. Snöre/rep för diverse arbeten som knopar, armband, surrningar, reparationer etc.
  175,00 kr
 • Paracord Brun/Beige 4mm x 40m

  Paracord Brun/Beige 4mm x 40m

  Brun/beige paracord med kärna av 7 parallella nylonlinor, hölje av flätat polyestersilke. Smidig, flexibel, följsam och stark. Snöre/rep för diverse arbeten som knopar, armband, surrningar, reparationer etc.
  185,00 kr
 • 333-04-040-60-svart-paracord-rep-nylon-snore-4

  Paracord Svart 4mm x 40m

  Svart paracord med kärna av 7 parallella nylonlinor, hölje av flätat polyestersilke. Smidig, flexibel, följsam och stark. Snöre/rep för diverse arbeten som knopar, armband, surrningar, reparationer etc.
  165,00 kr
 • Paracord Grå 4mm x 40m

  Paracord Grå 4mm x 40m

  Grå paracord med kärna av 7 parallella nylonlinor, hölje av flätat polyestersilke. Smidig, flexibel, följsam och stark. Snöre/rep för diverse arbeten som knopar, armband, surrningar, reparationer etc.
  175,00 kr
 • Paracord Lila 4mm x 40m

  Paracord Lila 4mm x 40m

  Lila paracord med kärna av 7 parallella nylonlinor, hölje av flätat polyestersilke. Smidig, flexibel, följsam och stark. Snöre/rep för diverse arbeten som knopar, armband, surrningar, reparationer etc.
  175,00 kr
 • Paracord Rosa 4mm x 40m

  Paracord Rosa 4mm x 40m

  Rosa paracord med kärna av 7 parallella nylonlinor, hölje av flätat polyestersilke. Smidig, flexibel, följsam och stark. Snöre/rep för diverse arbeten som knopar, armband, surrningar, reparationer etc.
  175,00 kr
 • Paracord Rainbow 4mm x 40m

  Paracord Rainbow 4mm x 40m

  Regnbågsfärgad paracord med kärna av 7 parallella nylonlinor, hölje av flätat polyestersilke. Smidig, flexibel, följsam och stark. Snöre/rep för diverse arbeten som knopar, armband, surrningar, reparationer etc.
  185,00 kr
 • 333-04-040-OG-paracord-olivgront-rep-snore-nylon

  Paracord Olivgrön 4mm x 40m

  Olivgrön paracord med kärna av 7 parallella nylonlinor, hölje av flätat polyestersilke. Smidig, flexibel, följsam och stark. Snöre/rep för diverse arbeten som knopar, armband, surrningar, reparationer etc.
  175,00 kr
 • 290-06-1010-K-A3-vinschlina-hmpe-rod-rep-dyneema

  Vinschlina Dynatech Röd

  6mm. Köps på löpmeter eller spole. HMPE material (Dyneema) för maximal styrka. Starkare än wire men betydligt lättare och rostfri. 3,7 ton brottlast.
  38,50 kr
 • 211-05-200-flagglina-svart

  Svart Flagglina

  4, 5 och 6mm. Kryssflätat snöre av en blandning av polyesterull och polyestersilke.
  5,79 kr
 • polyestersilke flatad vit 20mm 220-f20-055 4

  Bryggförtöjningslina Multiplait Vit

  Från 10mm till 32mm. 2 x 4-flätad vit polyestersilkeslina. Extremt slitstarkt, vädertåligt och följsamt rep. Till förtöjning, ankarlina, ställningsbyggen, bogsering etc.
  36,90 kr
 • 350.08.200-flatad-hampex-rep

  Flätad Hampex

  4-14mm. Rep av flätad spunnen PP-ull. Mjuk och följsam, liknar naturhampa.
  17,90 kr
 • 254-B08-220-60-svart-koppel-rep-slangflatad-sparningslina-hundspann-avsparrning

  Koppellina Polyeten Svart

  Finns i 6, 8 10 & 14mm. Slangflätad polyeten. Flytande i vatten, lätt att splitsa, tål kyla, minimal fuktabsorption. Till koppel, spårningslinor, hundspann, avspärrningar etc.
  5,09 kr
 • 254-B08-220-10-rod-koppellina-rep-slangflatad-sparning-hundspann

  Koppellina Polyeten Röd

  Finns i 6 & 8mm. Slangflätad polyeten. Flytande i vatten, lätt att splitsa, tål kyla, minimal fuktabsorption. Till koppel, spårningslinor, hundspann, avspärrningar etc.
  5,09 kr
 • 254-B08-220-20-slangflatad-lina-rep-koppel-spann-sparning

  Koppellina Polyeten Blå

  Finns i 6 och 8mm. Slangflätad polyeten. Flytande i vatten, lätt att splitsa, tål kyla, minimal fuktabsorption. Till koppel, spårningslinor, hundspann, avspärrningar etc.
  5,09 kr
 • 254-B08-220-38-morkgron-flatad-koppellina-polyeten-spann-sparning-rep-koppel

  Koppellina Polyeten Mörkgrön

  Finns i 6mm och 8mm. Slangflätad polyeten. Flytande i vatten, lätt att splitsa, tål kyla, minimal fuktabsorption. Till koppel, spårningslinor, hundspann, avspärrningar etc.
  5,09 kr
 • 254-B08.220-40-gul-slangflatad-rep-sparning-koppel-djur-snore-spann

  Koppellina Polyeten Gul

  Finns i 6 och 8mm. Slangflätad polyeten. Flytande i vatten, lätt att splitsa, tål kyla, minimal fuktabsorption. Till koppel, spårningslinor, hundspann, avspärrningar etc.
  5,09 kr
 • 254-B08-220-45-orange-koppellina-sparning-spann-koppel-rep-snore

  Koppellina Polyeten Orange

  Finns i 6 och 8mm. Slangflätad polyeten. Flytande i vatten, lätt att splitsa, tål kyla, minimal fuktabsorption. Till koppel, spårningslinor, hundspann, avspärrningar etc.
  5,09 kr
 • 254-B08-220-15-flatat-rep-rosa-cerise-koppel-sparning-inhagnad-lattsplitsad-rep

  Koppellina Polyeten Cerise

  Finns i 8mm. Slangflätad polyeten. Flytande i vatten, lätt att splitsa, tål kyla, minimal fuktabsorption. Till koppel, spårningslinor, hundspann, avspärrningar etc.
  10,50 kr
 • 254-B08-220-38-gron-polyetenlina-rep-koppel-hundspann-sparning

  Koppellina Polyeten Limegrön

  Finns i 8mm. Slangflätad polyeten. Flytande i vatten, lätt att splitsa, tål kyla, minimal fuktabsorption. Till koppel, spårningslinor, hundspann, avspärrningar etc.
  10,50 kr
 • 254-R08-220-45-B-rep-reflex-slangflatad-orange-lina

  Koppellina Polyeten Orange Reflex

  Finns i 8mm. Slangflätad polyeten. Flytande i vatten, lätt att splitsa, tål kyla, minimal fuktabsorption. Till koppel, spårningslinor, hundspann, avspärrningar etc.
  12,50 kr