Priser inkl. moms

Tjärade snören och märling. Till sjömansarbeten, dekorationer, tagling.

Tjärade snören av hampa och syntetmaterial. Ytbehandlingen av äkta dalbränd trätjära ger inte bara en behaglig doft utan ger snöret en bättre hållbarhet och väderbeständighet. Tjärade snören och tjärmärling har tratitionellt används till tagling, sjömansarbeten, knopar och reparation av segel. Användningsområdet är idag mycket större och de tjärade snörena används även till uppbindning av växter i trädgården, inbjudningskort, servettringar och mycket mer.

Snörena är impregnerade med äkta dalbränd trätjära. Tjäran gör repen mer beständiga mot röta, UV-ljus, saltvatten och andra yttre faktorer. Repen är tillverkade av hampa vilket är ett naturmaterial, tjärbehandlingen förlänger livslängden på snöret men förr eller sinare vittrar eller rutnar det. 

Tjärat Hampasnöre Extra Prima är tillverkad av finaste hampgarner, snöret är dubbeltvinnat och mycket formstabilt. Snöret är av bästa möjliga kvalitet och är skön att hantera. Finns i dimensioner mellan 2mm och 4mm.

Tjärmärling är enkeltvinnade garner av högsta kvalité. Märlingen är tillverkad av 100% hampa som ytbehandlats med dalbränd tjära. Märlingen används till tagling, sjömansarbeten, sömnad, dekorationer m.m. Märlingen är tunnare jämfört med snöre vilket gör den mer lämpad till detaljer och sömnad.