Flagglina, startsnöre, gummilina och andra specialrep.

Här har vi samlat "specialrep" som är utvecklade för specifika användningsområden. Dessa rep är i grunden utvecklade för speciella industrier men har generellt breda användningsområden. Här hittar man produkter som gummilina/gummirep, flagglina, startsnöre och liftlina. Repes flätning varierar beroende på hur stum och formstabil lina man önskar. Förutom gummilinan (som har ett polyesterhölje) är alla dessa produkter tillverkade av polyester för bästa väderbeständighet och nötningstålighet. 

Flagglina är ett kryssflätat rep tillverkad av en blandning av polyesterull och polyestersilke. Flagglinans flätning gör att man får en formstabil produkt som passar perfekt till olika drag- och hissapplikationer. Repet är tillverkat av en kombination av polyesterull och polyestersilke vilket ger både hög nötningstålighet och mycket god beständighet mot regn, UV-ljus och kemikalier. Mycket populär som flagglina men även som persiennlina, bindgarn, möbelindustri och som generell draglina.

Gummilina (även kallat gummirep, Shock Cord, Chock Cord) finns i färgerna vitt och svart. Den vita gummilinan har svarta märkgarner för god synlighet. Gummilinan har en kärna av högelastisk gummi och hölje av polyestersilke för att tåla nötning, UV-ljus och fukt. Repet har en elasticitet på mellan 150-170%.

Liftlina med blå märkgarner. Liten stark lina tillverkad av 16-flätad impregnerad polyestersilke för bästa hållbarhet. Liftlinans impregnering gör att den inte absorberar vatten vilket passar bra vid användningsområden på en segelbåt där högsta möjliga styrka krävs. Repet används exempelvis som trimlina och som lina till liftbyglar. 

Startsnöre är en svart 16-flätad lina med mycket god formstabilitet och styrka. Repet används som startsnöre till maskiner, trimlina, lina till liftbyglar och som generell drag- och upphängningslina inom bygg och industri. Startsnöret har en 20% töjning vilket gör att den klarar av kraftiga ryck och drag. Snöret är tillverkad av 100% polyestersilke för bästa vatten-, UV- och kemikaliebeständighet.

 • Paracord Lila 4mm x 40m

  Paracord Lila 4mm x 40m

  Lila paracord med kärna av 7 parallella nylonlinor, hölje av flätat polyestersilke. Smidig, flexibel, följsam och stark. Snöre/rep för diverse arbeten som knopar, armband, surrningar, reparationer etc.
  169,00 kr
 • Paracord Grå 4mm x 40m

  Paracord Grå 4mm x 40m

  Grå paracord med kärna av 7 parallella nylonlinor, hölje av flätat polyestersilke. Smidig, flexibel, följsam och stark. Snöre/rep för diverse arbeten som knopar, armband, surrningar, reparationer etc.
  169,00 kr
 • Paracord Olivgrön/Beige 4mm x 40m

  Paracord Olivgrön/Beige 4mm x 40m

  Olivgrön/Beige paracord med kärna av 7 parallella nylonlinor, hölje av flätat polyestersilke. Smidig, flexibel, följsam och stark. Snöre/rep för diverse arbeten som knopar, armband, surrningar, reparationer etc.
  179,00 kr
 • Paracord Beige 4mm x 40m

  Paracord Beige 4mm x 40m

  Beige paracord med kärna av 7 parallella nylonlinor, hölje av flätat polyestersilke. Smidig, flexibel, följsam och stark. Snöre/rep för diverse arbeten som knopar, armband, surrningar, reparationer etc.
  169,00 kr
 • Paracord Olivgrön/Mörkgrön 4mm x 40m

  Paracord Olivgrön/Mörkgrön 4mm x 40m

  Olivgrön/Mörkgrön paracord med kärna av 7 parallella nylonlinor, hölje av flätat polyestersilke. Smidig, flexibel, följsam och stark. Snöre/rep för diverse arbeten som knopar, armband, surrningar, reparationer etc.
  179,00 kr
 • Paracord Mörkgrön 4mm x 40m

  Paracord Mörkgrön 4mm x 40m

  Mörkgrön paracord med kärna av 7 parallella nylonlinor, hölje av flätat polyestersilke. Smidig, flexibel, följsam och stark. Snöre/rep för diverse arbeten som knopar, armband, surrningar, reparationer etc.
  169,00 kr
 • Paracord Klargrön 4mm x 40m

  Paracord Klargrön 4mm x 40m

  Klargrön paracord med kärna av 7 parallella nylonlinor, hölje av flätat polyestersilke. Smidig, flexibel, följsam och stark. Snöre/rep för diverse arbeten som knopar, armband, surrningar, reparationer etc.
  169,00 kr
 • Paracord Vinröd 4mm x 40m

  Paracord Vinröd 4mm x 40m

  Vinröd paracord med kärna av 7 parallella nylonlinor, hölje av flätat polyestersilke. Smidig, flexibel, följsam och stark. Snöre/rep för diverse arbeten som knopar, armband, surrningar, reparationer etc.
  169,00 kr
 • Paracord Brun/Beige 4mm x 40m

  Paracord Brun/Beige 4mm x 40m

  Brun/beige paracord med kärna av 7 parallella nylonlinor, hölje av flätat polyestersilke. Smidig, flexibel, följsam och stark. Snöre/rep för diverse arbeten som knopar, armband, surrningar, reparationer etc.
  179,00 kr
 • Paracord Brun 4mm x 40m

  Paracord Brun 4mm x 40m

  Brun paracord med kärna av 7 parallella nylonlinor, hölje av flätat polyestersilke. Smidig, flexibel, följsam och stark. Snöre/rep för diverse arbeten som knopar, armband, surrningar, reparationer etc.
  169,00 kr
 • Paracord Neongul 4mm X 40m

  Paracord Neongul 4mm X 40m

  Neongul paracord med kärna av 7 parallella nylonlinor, hölje av flätat polyestersilke. Smidig, flexibel, följsam och stark. Snöre/rep för diverse arbeten som knopar, armband, surrningar, reparationer etc.
  169,00 kr
 • 254-R08-220-45-B-rep-reflex-slangflatad-orange-lina

  Koppellina Polyeten Orange Reflex

  Finns i 8mm. Slangflätad polyeten. Flytande i vatten, lätt att splitsa, tål kyla, minimal fuktabsorption. Till koppel, spårningslinor, hundspann, avspärrningar etc.
  13,50 kr
 • 290-06-1010-K-A3-vinschlina-hmpe-rod-rep-dyneema

  Vinschlina Dynatech Röd

  6mm. Köps på löpmeter eller spole. HMPE material (Dyneema) för maximal styrka. Starkare än wire men betydligt lättare och rostfri. 3,7 ton brottlast.
  39,00 kr
 • 290-06-1040-K-A3-gul-dyneema-syntetlina-rep-till-vinsch-atv-bilar

  Vinschlina Dynatech Gul

  6mm. Köps på löpmeter eller spole. HMPE material (Dyneema) för maximal styrka. Starkare än wire men betydligt lättare och rostfri.
  39,00 kr
 • 358-RM08-0340-rod-raddningslina-reflextrad-flytande

  Röd Räddningslina Reflex MXP

  8mm rep av 100% PP-silke. Flytande lina med reflextråd. Lämplig till räddningstjänst som räddningslina eller till koppel, hundspann, avspärrningar m.m.
  24,06 kr
 • 358-RM08-0310-flytande-raddningsrep-reflex

  Gul Räddningslina Reflex MXP

  8mm rep av 100% PP-silke. Flytande lina med reflextråd. Lämplig till räddningstjänst som räddningslina eller till koppel, hundspann, avspärrningar m.m.
  24,06 kr
 • 211-05-200-flagglina-svart

  Svart Flagglina

  4, 5 och 6mm. Kryssflätat snöre av en blandning av polyesterull och polyestersilke.
  5,90 kr
 • 4mm-soft-schackel-dyneema.jpg

  Soft Schackel Marine HMPE Grå

  4-8mm. HMPE är starkare och betydligt lättare än stålwire. Mjuka schacklar kräver inget underhåll, är starkare, rostar inte och är enkla att hantera och minskar vikten.
  93,50 kr